top of page

ONS VERHAAL

Babimex292.JPG

De babyfabriek

 

Plum Plum kent een ruime geschiedenis. Babimex – het moederbedrijf van Plum Plum – werd opgericht in 1962 te Deinze. Onder hun eigen merknaam verdeelden ze verschillende babymerken. Plum Plum stond bekend als “de babyfabriek”. Zelfs tot op de dag van vandaag, nu de Plum Plum-site werd verbouwd tot moderne lofts, wordt de link naar “de babyfabriek” nog steeds gelegd en prijkt de naam Plum Plum er nog altijd op de gevel. Later wanneer de merkenpolitiek in opmars kwam, besliste Babimex om niet langer alles onder Plum Plum naar buiten te brengen, maar merk per merk. Vanaf dan werd Plum Plum echt de merknaam waaronder Babimex babybeddengoedcollecties uitbracht.

 

Van één geheel naar mix & match

 

Vroeger werkte Plum Plum nauw samen met enkele andere merken van Babimex. De collectiethema’s werden vaak afgestemd op de thema’s van de andere merken. Dat mondde niet alleen uit in heel fijne samenwerkingen, het leverde ook mooie resultaten op wanneer de verschillende collecties naadloos in elkaar overliepen. Vandaag ziet het landschap er heel anders uit. Waar ouders vroeger kozen voor een babykamer in éénzelfde thema, gaan ze nu liever creatief aan de slag en willen ze merken of stijlen mixen en matchen tot een eigen geheel. Mensen gaan zelf samenstellen en opereren als het ware als stylist in hun eigen leefwereld.

 

Buiten de lijntjes

 

Geïnspireerd door deze mix & match-cultuur ontstonden de nieuwste Plum Plum collecties. Elke printcollectie heeft items in een bijpassende, effen kleur. Wie echter al eens graag buiten de lijntjes kleurt, zal merken dat alle collecties ook onderling heel mooi te combineren zijn. Deel jouw foto’s op Facebook of Instagram en tag @plumplumbabygoods. We love to see it!

Babimex42.JPG
bottom of page